Realisaties

Maatwerk in ruimtes met ongewone vormen

Een nieuwbouw is een fijn concept omdat je vanaf de basis betrokken bent bij je toekomstige thuis; je begint als het ware met en onbeschreven blad.

Bij een bestaande woning moet al met heel wat elementen rekening gehouden worden, waarover je geen controle meer hebt, maar de charme die een oude(re) woning uitstraalt, is niet zelden een betere basis dan een nieuwbouw.

Bij het inrichten van het interieur van een bestaande woning hebben de bewoners vaak te kampen met ruimtes met ongewone vormen.

Dit is het geval bij de volgende realisatie.

 

Dit is een foto van de haardwand met televisie vóór de renovatie. De klant wilde de schuine wand met de haard behouden alsook de blauwsteen-tablet op kniehoogte.

Verschillende interieurarchitecten en meubelmakers waren reeds langs geweest, maar die hadden erop aangedrongen om komaf te maken met alle steenpartijen.

 

Maatwerk in ruimtes met ongewone vormen

FREDDYWOOD luistert naar de klant en probeert hun wensen op te nemen bij het ontwerpen van een nieuw en stijlvol meubel.

Bij een tweede bezoek konden reeds een paar ontwerpen worden voorgelegd.

 

 

De klant koos een mooie formica met houtstructuur. De mediatoestellen onder de TV zitten verborgen in een greeploze zweefkast. Via een oog op het televisietoestel is het onnodig om de kastdeur te openen om de apparaten te bedienen.

De andere wand heeft een zweefbankje en een -kastje en is bovenaan afgewerkt met indirecte led-verlichting.

De haardwand is op dezelfde hoogte afgewerkt met een wit gelakt glazen front.

Het stenen muurtje onderaan werd uitgekleed in Gyproc en afgewerkt met de muren.

De asymmetrie en de kleurschakeringen maken deze wand licht en sfeervol.

 

 

Bij diezelfde klanten is de keuken achteraan de woning gelegen. Deze ruimte heeft geen bovenverdieping en is opengewerkt tot in het dak.

Voor de verlichting boven de eetplaats hadden ze hun oog laten vallen op mooie designverlichting van Coolwood.

Deze plafondverlichting aan de schuine wand van het dak bevestigen, was echter geen sinecure.

FREDDYWOOD maakte een haakse balk in massief beuk vernist, zodat de lampen mooi konden gemonteerd en helemaal tot hun recht konden komen.